Το πείραμα


Η ελληνική κυψέλη φιλοξενεί μέλισσες εδώ και χιλιάδες χρόνια σ’ όλη την Ελλάδα, δίνοντας εξαιρετικό μέλι στον μελισσοκόμο. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου, η εμπειρία μας και οι γνώσεις μας έχουν μεγαλώσει αλλάζοντας τους χειρισμούς και την διαχείριση των μελισσιών. Παρόλα αυτά υπάρχουν δύο πράγματα που δεν αλλάζουν: το άριστο μέλι και το μέγεθος της Κυψέλης!
Αναζητήσαμε τρόπους να αυξήσουμε την ποσότητα του άριστου μελιού, σε

συστήματα από άλλες χώρες προηγμένες στην διαχείριση μελισσιών για μεγάλες αποδόσεις και πιστέψαμε ότι αν έχουμε τις ίδιες κυψέλες και κάνουμε τα ίδια πράγματα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Άξιζε να δοκιμάσουμε; Φυσικά!
Ίσως να είναι από τα μεγαλύτερα πειράματα στην ιστορία μας, εκατό και πλέον χρόνια, δοκιμάζουμε...
Κάθε προσπάθεια αύξησης της ποσότητας είναι σε βάρος της ποιότητας με δεδομένο ότι το σύστημα που υιοθετήσαμε είναι για εντάσεις και διάρκεια ανθοφοριών που σπάνια συναντάμε στον τόπο μας, δεν είναι φιλικό προς την μέλισσα, απαιτεί μεγάλο αρχικό κεφάλαιο και υψηλή ετήσια δαπάνη σε αναλώσιμα και εργατώρες.
Η αλλαγή του τρόπου που διαχειριζόμαστε τα μελίσσια μας αποτελεί μονόδρομο. Οι μελισσοκομικές μας πρακτικές πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να είναι φιλικές προς την μέλισσα και να μην απαιτούν υψηλά κεφάλαια κίνησης.
Η άριστη ποιότητα πρέπει να αποτελεί τον στόχο σε κάθε κίνηση και σ’ αυτό έρχεται να βοηθήσει η ελληνική κυψέλη.
Ένα εργαλείο που θα κάνει την Μελισσοκομία βιώσιμη και θα δώσει στον μελισσοκόμο την δυνατότητα να παράγει και να εξάγει το καλύτερο μέλι του κόσμου: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί τα παρατήσαμε;